Minust

Minu huvi käsitöö vastu sai alguse juba maast madalast. Kuna minu vanaema ja tädi olid ametilt rätsepad, siis kasvasin üles kodus, kus on alati kindaid-sokke kootud ja riideid õmmeldud.

Olen õppinud rõivatootmist TTÜs ja töötanud tekstiili ja rõivatootmise alal.

Pärast kolmanda lapse sündi juhatas elu mind rahvarõivasteni. Läbisin mitmeaastase kursuse Eesti parimate õpetajate käe all. Seejärel viis tee mind Viljandi Kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia magistrisse, kus sukeldusin veelgi sügavamalt pikk-kuubede, vattide ja kampsunite maailma.

Armastan rahvarõivaid, sest mulle meeldib, kuidas need jutustavad edasi meie esivanemate lugu. Rahvariiete puhul on igal rõivaesemel oma tähendus. Samamoodi mõtlen ka tänastest rõivaesemetest – miks eelistada kiirmoodi, kui võimalus on end riidesse panna tõeliselt tähenduslikult.

Täna tegelen peamiselt rahvarõivaste, aga ka muude riiete valmistamisega. Samuti olen rahvariiete valmistamise koolitaja. Pakun individuaalset juhendamist, õpetan Viljandi Kultuuriakadeemias ja teen koostööd Harjumaa Muuseumiga ja MTÜ-ga Rahvarõivas.

Lisaks sellele olen lõpetanud Tallinna Tööstushariduskeskuse naiste ülerõivaste eriala. Praegu täiendan end meeste rätsepa erialal.

Seega amet rätsep ja koolitaja koondab enda alla kõik tegevused, millega täna igapäevaselt tegelen.

Lühike ülevaade minu haridusteest ja läbi käidud täiendõppe kursustest

  • 2004 – TTÜ rõivatootmise eriala
  • 2008 – Tartu Ülikooli majandusmagister, MBA
  • 2015 – Rahvarõivaste valmistamise kursus „Särgist sõbani“, lõputöö Muhu pruudikostüüm
  • 2023 – Viljandi Kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia magister, MA
  • 2022 – Naiste ülerõivaste 5. taseme õpe
  • 2023- … – täiendõpe kestab meeste rätsepa 5. taseme õppes
  • 2017-… – Rahvariiete koolitaja erinevates õpitubades ja projektides
Ostukorv